18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Zapomenuté heslo › Drožďové noky

Název Množství a jednotka
droždí 1 kostka
olej 1 lžíce
cibule 1/2 kusu
vejce 2 kusy
strouhanka 3 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: česká zdravá kuchyně
Příprava: 05 min.
Vaření: 20 min.
Jarča



Postup
Na pánvi rozpálíme olej a přisypeme drobně nakrájenou cibuli. Necháme ji zesklovatět a k ní rozdrobíme droždí. Opečeme dozlatova, až se droždí rozpustí a začne vonět. Necháme vychladnout, pak přidáme vejce a zahustíme strouhankou. Dochutíme majoránkou, pepřem a solí. Lžičkou namočenou ve vodě vykrajujeme nočky a v polévce vaříme 3 - 4 minuty.


 


RECEPTY

Krůtí nudličky na portském víně

Postup: Krůtí maso nakrájíme na tenké nudličky a orestujeme na 2 lžících oleje.... zobrazit recept

RECEPTY

Karamelový krém

Postup: Plechovku slazeného kondenzovaného mléka (Salko) dáme do vyššího hrnce,... zobrazit recept

RECEPTY

Drobení (strouhání) do polévky

Postup: Na větší prkýnko nebo vál si nasypeme mouku, uděláme důlek, vklepneme vejce,... zobrazit recept

RECEPTY

Čokoládové lanýže s griliášem

Postup: Lískové oříšky nasucho na mírném ohni opražíme na pánvi a ještě za horka... zobrazit recept

RECEPTY

Pomazánka z lilku

Postup: Lilek nakrájíme na centimetrová kolečka, rozložíme na talíř, osolíme z obou... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

PENZIONY

Pension La Rosa

Svým návštěvníkům nabízí vysokou kvalitu ubytování a služeb v plně...